Håndterer Parkinson

Aikido (*1)

Aikido er en kampsport opprinnelig utviklet i Japan og som i de siste tiårene har blitt kjent over hele verden. En optimal koordinering av sinn og kropp er grunnlaget for å bli «bevegelsesmester» (*2) i både dojo (*3) og i dagliglivet.

Parkinson(ism) og Aikido (*4)

Innvirkningen av Parkinsons sykdom eller Parkinsonisme kan dessverre ikke elimineres av Aikido. Likevel kan du med Aikido trene din evne til å slappe av i ubehagelige omstendigheter som blir provosert av skjelving og tretthet. Ved å trene Aikido kan du forbedre din evne til å bevege deg på en sunn og fleksibel måte, med eller uten hjelpemidler.

Parkinson(ism), Aikido og Bart Derkx

Som fysioterapeut er Bart siden 2005 en del av ParkinsonNet. Først i 2010 begynte han å trene Aikido met seks av sine pasienter. Bart har en 2. Dan i Aikido (2004 - Ki-no-Kenkyukai Internationale av Kenjiro Yoshigasaki og Ki-Aikidocentrum av Eugène du Long)

Parkinson(ism), Aikido, Bart Derkx, vitenskapelig forskning

Bart er overbevist om at det er verdt innsatsen for å realisere vitenskapelig forskning til virkningen av Aikido på pasienter med Parkinson (ism). Bare på denne måten kan denne metoden bli integrert i offentlig helse, slik at alle som ønsker Aikido kan få nytte av det. Som en del av dette forskningsprosjektet ønsker Bart å starte minst to nye grupper; en i Nord-Norge og en på Azorene ved Portugal.

For mer informasjon om dette forskningsprosjektet kan du besøke www.filoski.eu.

Er du Parkinson-pasient eller uformell / profesjonell forsørger og interessert i Aikido? Ta kontakt met Bart Derkx via e-mail: .

Merknader:
(* 1) Gjøre: En trinnvis læringsprosess, Ai: i samsvar med Ki: den udefinerbare kilden til ditt personlige liv og livet generelt.
(* 2) Bevegelse: På en fysisk og psykologisk integrert måte.
(* 3) Dojo eller treningshall. Navnet på rommet der Aikido tradisjonelt blir praktisert.
(* 4) Praksisen til Aikido består av tre integrerte aspekter:
  • Opplæringen av Ukemi (initierende bevegelser) og Nage (mottakelige bevegelser),
  • Aiki-Taiso (koordinasjon av individuelle bevegelser) og
  • Ki-trening (opprettholde god holdning).